A keresztszemes kézimunka kellékei - Éva kézimunka
Üdvözöljük
Kézimunka kellékek

A keresztszemes kézimunka kellékei



Szeretnéd Te is kipróbálni a keresztszemes hímzést, de nem tudod, hogy milyen eszközökre van szükséged hozzá? Cikkünkben összefoglaljuk, hogy milyen kellékeket érdemes beszerezned!



keresztszemes kellék

Most nagyon népszerűek a karácsonyi keresztszemes készleteink, nézd meg őket Te is!


Elsőre lehet, hogy érdemes egy komplett keresztszemes készletet vásárolnod. Ebben az adott képekhez szükséges valamennyi eszköz benne van: alapanyag, amire hímezheted a mintát, hímzőfonal az adott mintához szükséges megfelelő színekben, tű és a leszámolható minta. Ha az összes szükséges alapanyagot tartalmazó komplett keresztszemes készlet mellett teszed le a voksod, akkor biztos, hogy sikerélményt hoz az első keresztszemes tapasztalatod. A bőséges kínálat pedig lehetővé teszi, hogy kiválaszd a leginkább kedvedre való keresztszemes mintát. Többek között tájképek, virág minták, gyerekeknek való minták, állatos képek, kaphatók.


Természetesen, a keresztszemes hímzéshez szükséges eszközök és alapanyagok külön-külön is megvásárolhatók! Többféle anyagra, többféle hímző fonállal dolgozhatunk. Kezdőként érdemes viszonylag nagyobb lyukú keresztszemes kongré anyagot választanunk. A kongrék „lyukméretének” mértékegysége HPI (hole per inch). Ez arra utal, hogy inchenként hány lyuk található az adott anyagon. Egy inch egyébként körülbelül 2,54 centiméternek felel meg. Ha elsőre egy viszonylag nagyobb HPI értékkel jelzett kongréra dolgozzuk rá keresztszemes mintánkat, akkor nemcsak könnyebb lesz a munkánk, hanem hamarabb végzünk vele, az eredmény mégis látványos lesz. A hímzővászon esetén az anyagosztás szál/ cm, míg kongré esetén öltés/cm az alapanyag osztása.


A lenvászon anyagokat érdemes akkor választanunk, ha már profinak érezzük magunkat a kongrén. Ezek az anyagok érdekes, természetes hatást keltenek, amin jól mutatnak a keresztszemes hímzések. A gyártók azokra is gondoltak, akik az elkészült alkotásaikat nem csak a falra szeretnék kitenni, hanem használati tárgyként bevonnák a család mindennapjaiba. Éppen ezért kaphatók már hímezhető asztalterítők, konyharuhák, kötények, tányéralátétek és szalvéták is.



Hímezhető anyagok, keresztszemes hímzés

Hímezhető terítő karácsonyi mintával, webáruházunkban itt találod >>>


A keresztszemes hímzőfonalak terén óriási a választék! Gyakorlatilag minden színárnyalatban találhatunk cérnát. Az sem jelent gondot, ha színátmenetes, selyemfényű, gyapjú, vagy éppen metálfényű fonalra vágyunk az extra felületek kialakításához. Igazi különlegesség a DMC gyártó illatosított hímzőfonala, amely 20 mosás erejéig tartja kellemes illatát. Többek között gyöngyvirág, vanília, karamell, csokoládé, narancs, rózsa és eper illatokban úszó keresztszemes alkotásokat készíthetünk felhasználásukkal.



Hímezhető babaholmik, keresztszemes hímzés

Mintafüzet babaholmik díszítésére, webáruházunkban is megvásárolható! >>>


Az alapvető fontosságú anyagokon kívül mintafüzeteket is vásárolhatunk, amíg csak ismerkedünk a keresztszemes hímzéssel, érdemes beszereznünk ilyen előre elkészített mintákat, de később természetesen magunk is bátran próbálkozhatunk a különböző keresztszemes minták megtervezésével mi magunk is. A keresztszemes mintafüzetek között van olyan, amelyik sokféle mintát kínálnak, míg mások tematikusak. Például ünnepi, vagy nyári hangulatú képek elkészítéséhez adnak útmutatót, netán gyerekeknek való mintákra, vagy állatos motívumokra specializálódnak.


Ha mindent beszereztünk, akkor hozzá is láthatunk a keresztszemes hímzésünkhöz.

A kosár üres!