Keresztszemes színkombinációk - Éva kézimunka
Üdvözöljük
Keresztszemes színkombinációk

Keresztszemes hímzés - a színkombinációkban rejlő erő


Ha szeretnénk kicsit változatosabbá és szabadabbá tenni a keresztszemes alkotások készítését, akkor fogjunk bele a saját minták, és saját színösszeállítások megtervezésébe. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy néhány gyakori és néhány ritkább színkombinációkkal milyen hatást is érhetünk el.


Fekete-fehér: a színpárosítások örök klasszikusa, amely egy gobelin képen is jól mutat, a nagy kontraszt a képre irányítja a figyelmet. Különösen jól mutat egy fekete-fehér színekkel kivarrt kép egy színes falon. Ugyanakkor, ha a szürke szín és egy hagyományosabb minta is csatlakozik hozzá, könnyen átfordulhat régies, nosztalgikus stílusba. Ami persze nem baj, ha éppen erre vágyunk.

Fekete-fehér keresztszemes


Bordó-piros-narancs-citromsárga:
ez az erőteljes színkombináció melegséget, és rengeteg energiát sugároz felénk. Ideális forró, nyári mintákhoz, szenvedélyt, erős érzelmeket ábrázoló gobelin képekhez. Az így elkészült kép ideális lehet egy vörösre festett hálószobába, vagy egy mediterrán jellegű nappaliba.


Fehér-ekrü, bézs, homokszín, barna:
ezeknek a színeknek a kombinációja egyszerű, letisztult, finom összhatást kölcsönöz készülő gobelin alkotásunknak. Ideális választás lehet konyhai vagy állatos mintákhoz. Ha skandináv, vagy rusztikus stílus uralkodik otthonunkban, mindenképpen érdemes ilyen színű dekorációval díszíteni otthonunkat, ez utóbbi stílus pedig szinte megköveteli a hímzéseket.


Kék, zöld: hűsítő színkombináció, ideális színkombináció lehet a fürdőszobába készülő gobelin alkotásokhoz, és tengerhez kapcsolódó mintákhoz. Ha ezeket a színeket választjuk, nagy valószínűséggel nyugalmat áraszt majd az elkészült gobelin kép.


Pink, türkiz:
modern és nőies színösszeállítás, ideális választás romantikus mintákhoz, az elkészült gobelin képnek pedig valószínűleg tini lányok, romantikát, lágyságot kedvelők örülnek leginkább.


Barna, zöld: hagyományos, természetességet sugalló színösszeállítás, leggyakrabban tájképeken és állatos gobelineken találkozunk vele.


Citromsárga, fekete: merész, erőteljes színtársítás, aminek köszönhetően a gobelinekben rejlő hagyománynak kölcsönözhetünk némi modernitást, és az elkészült alkotást beleilleszthetjük még a legmodernebb otthonok hangulatába is.

A kosár üres!