Nyárias keresztszemes minták - Éva kézimunka
Üdvözöljük
Keresztszemes minták

Nyárias keresztszemes minták


Végre beköszöntött a nyárias idő, és miért ne választanánk olyan keresztszemes mintát, ami hangulatában jól illeszkedik ehhez az intenzív és vidám évszakhoz? A hideg időkben ezek az alkotások pedig segítenek felidézni a nyár legszebb pillanatait.


Ha épp a nyári időszakra esik valamely szerettünk névnapja, vagy születésnapja, akkor biztosan nagyon örülne egy nyárias stílusú keresztszemes képnek – vagy, ha szeret kézműveskedni az illető, akkor pedig kivarrható keresztszemes mintának. Éppenséggel saját otthonunk hangulatát is fokozhatjuk, nyáriasabbá és könnyedebbé tehetjük egy vidám hangulatot árasztó keresztszemes képpel. És hogy melyek a nyárias keresztszemes minták leggyakoribb típusai?


Gyümölcsök: a nyár a lédús gyümölcsök időszaka. Egy-egy hűs görögdinnye, érett őszibarack, friss és édes eper mind-mind a nyarat idézik, és megszépítik a kánikula legforróbb napjait is. A gyümölcsöket ábrázoló keresztszemes minták a nyárias stílusú képek legjavát jelentik.


Nyaralás, tengerpart, tenger: a nyári életérzés legegyértelműbb jelképei, amelyek igazán jól mutatnak keresztszemes mintaként is. A készítése közben is felidézi a nyaralások emlékét, ha kitesszük a falra, akkor pedig sok időn keresztül végigkísérhet az a könnyed és lenge érzés, amelyet a tengerparton éreztünk egykoron. Ha pedig sosem, vagy túlságosan régen voltunk a tengernél, akkor egy tengerparti kép segíthet erőt és lelkesedést adni ahhoz, hogy könnyebben megvalósíthassuk álmunkat, egy tengerparti nyaralást.


Virágok: a tavaszi-nyári időszakot a színes virágok is megszépítik: amerre járunk, jókedvre derítenek, és szépségükkel energiát sugároznak felénk. Egy-egy virágot ábrázoló színes keresztszemes minta igazán feldobja a hangulatot.


Kertek, madarak: a kerteket és madarakat ábrázoló keresztszemes minták is a tavaszi, nyári hangulatot idézik, és jókedvre deríthetik a egész családot.


A fenti keresztszemes minták mellett a lenge nőies ruhába öltözött női alakok és a napsütötte tájak is a nyárias minták tárházát gazdagítják. Ugyanakkor, a minták mellett a nyárias meleg színek alkalmazásával is elérhetjük a nyári hatást: sok-sok narancs- és citromsárga és piros szín, és a keresztszemes kép máris a meleg nyarakat sugározza magából.

A kosár üres!