A keresztszemes hímzés egyedül vagy másokkal
Üdvözöljük
Keresztszemes hímzés

Keresztszemes hímzés – magányos vagy közösségi hobby?


A keresztszemes hímzések készítése első blikkre elég magányos tevékenységnek tűnik, amit elsősorban otthon, egy kényelmes karosszékben vagy fotelben „űznek” kedvelői. De így van ez valójában?


Természetesen sok igazság van benne. A keresztszemes mintákat nagyon jó egyedül, az otthon magányában öltögetni, teljesen kikapcsolja az elmét, ellazít. Ha készítettél már keresztszemes hímzést, biztos Te is tudod, hogy mennyire jó, hogy közben nem kattog az agy a mindennapi gondokon, tennivalókon, hanem megnyugszik, elcsendesedik az elme, és csak a puha szálakra, az öltésekre és a színek kavalkádjára koncentrálsz. És közben kíváncsian figyeled, ahogy összeáll előtted a legújabb keresztszemes alkotásod. De vajon tényleg ennyire magányos tevékenység a keresztszemes hímzések készítése?


Korántsem. Ha még nem próbáltad ki a keresztszemest, de csak azt tart vissza, hogy nem akarod egyedül öltögetni a keresztszemes mintád, akkor fogj bele nyugodtan! Ha közösségi emberke vagy, akkor a legelső, amit tehetsz, az egyszerűen az, hogy nem egyedül hímzel! A legjobb, ha összegyűjtesz egy-két, a környékeden élő keresztszemes rajongót, vagy fellelkesíted a témára néhány fogékony barátnőd. Igazán mély és nyugodt beszélgetések kínálkoznak így.


A kiállítások megrendezése egy másik lehetséges módja arra, hogy más, keresztszemes hímzéssel foglalkozó emberekkel is találkozz, és gyönyörködjetek egymás munkáiban. 2009-ben már kilencedik alkalommal rendezték meg az Országos Keresztszemes Kiállítás és Versenyt, Budapesten. Itt minden évben sok újdonsággal ismerkedhetnek meg a keresztszemes kézimunka hívei.

A kosár üres!