Gobelin a nyári kikapcsolódáshoz - Éva kézimunka
Üdvözöljük
Gobelin a szabadság alatt

Gobelin a szabadság és a nyaralás alatt


A gobelinek kivarrása elsőrangú elfoglaltság a szabadság és a nyaralás idejére. Vannak ugyan, akik a lehető legaktívabban próbálják eltölteni szabadidejüket, és inkább az extrém sportok irányába kacsintgatnak, míg mások inkább végigheverészik az egész nyaralást. Aki szereti a kényelmes, pihentető tevékenységeket, és nem áll távol tőle a kézműveskedés, annak a gobelinek kivarrása ideális program a nyaralás és a szabadságok idejére.


A gobelinek kivarrásával kreatív és pihentető órákat szerezhetünk magunknak, az alkotás fejleszti az összpontosító képességünket, ellazít, leállítja a háborgó gondolatokat. Sokszor hiába jön el a szabadság és a nyaralás ideje, mégsem tudunk lenyugodni: egyfolytában az utolsó néhány feladaton jár az eszünk, vagy azon, hogy a nyaralás végeztével milyen elmaradásainkat kell majd bepótolni. Igazán kár, ha egy csodaszép helyen is ilyen gondolatokkal küzdünk akár több napig. A gobelinek készítése segít, hogy megszűnjön ez az állapot, és sokkal nyugodtabban, lazábban élvezhessük ki már a nyaralás első napjait is.


Ha otthon töltjük a szabadságot, akkor talán még nehezebb lazítanunk, hiszen a megszokott környezetben vagyunk, és a megszokott, hétköznapi problémák is közelebb vannak hozzánk. A gobelinek készítésével hozhatunk egy kis újdonságot otthonunk állandóságába, és az alkotás öröme elfeledtetheti velünk a hétköznapi környezetet. Kedvenc fotelünk kényelmében igazán ellazíthat egy szép és igényes gobelin minta kivarrása, vagy a közeli park egy padján a friss levegőt is élvezhetjük mindeközben.


Ha program dús a nyaralás, és egyik élményprogramot váltja a másik, akkor minden bizonnyal eszünkbe sem jut, hogy gobelin készítésbe kellene fognunk. Mindenesetre nem árt, ha egy kisebb gobelin készletet magunkkal viszünk az ilyen utakra is, hogy ha van egy kis szabadidőnk, akkor az alkotás teremtette nyugalomban és csendben feldolgozhatjuk a nyaralás különleges élményeit, és lélekben felkészülhetünk az újabb csodákra.


Hogy milyen gobelint vigyünk magunkkal, ha elutazunk? Valószínűleg a sok látnivaló miatt nem fogjuk az egész nyaralásunkat alkotással eltölteni, és hát az útipoggyász mérete is véges, éppen ezért érdemes kisebb gobelin mintát választanunk az utazáshoz. Ha esetleg az úti célhoz kapcsolódik a minta, akkor az elkészült gobelin kép ideális ajándék lesz valamelyik otthon maradt szerettünknek.

A kosár üres!