A gobelin minták - Éva kézimunka
Üdvözöljük
Gobelin minták

Gobelin minták


A gobelinek kivarrása kellemes időtöltést jelent, és hamar sikerélményeket ad: a kezdők egy-két egyszerűbb kép elkészítése után bátran megpróbálkozhatnak a sok-sok színből álló, összetettebb kézimunkák elkészítésével is – persze, ha van türelmük heteket, esetleg hónapokat várni arra, míg egy-egy ilyen alkotás elkészül. És hogy milyen gobelin minták között válogathatunk manapság?


Szerencsére óriási a választék, de ha valaki egy nehezen elképzelhető oknál fogva mégsem találja meg a kedvére valót, vagy éppen kreativitását szeretné megcsillogtatni, saját maga is tervezhet gobelin mintát magának.


Ma is óriási a kereslet a hagyományosnak mondható tájképek és csendéletek iránt. Ezek azok a gobelin minták, amiket tipikusan a szüleinknél, nagyszüleinknél láthattunk kiakasztva a falra. Ezen képek elkészítésével feleleveníthetjük a múltat, és ápolhatjuk a hagyományokat. Több gobelin minta és készlet gyártó cég termékei között is találunk nagyon igényes tájképeket és csendéleteket.

A hagyományok megőrzése mellett a gobelin minták követik a mai világ igényeit, és minden igényt kielégítenek: a virágos, állatos és vallási témájú képek mellett kaphatók már különféle árnyképek, reprodukciók, sőt a new age vonalat képviselő, és horoszkópos minták is. Az utóbbi években egyre több a gyerekszobákba illeszkedő, rajzfilmfigurás gobelin minta is.Gobelin minta


Kaphatók komplett gobelin készletek is, ami már eleve tartalmazza a jó minőségű, megfelelő színű és mennyiségű fonalat. De vásárolhatunk külön előnyomott gobelin alapot is, ekkor nekünk magunknak kell beszereznünk a fonalakat, és így akár a minta eredeti színein is kedvünkre változtathatunk.


Érdekességként megemlítjük, hogy a több ezer hazánkban is kapható gobelin mintát nem csupán külföldi cégek készítik. A nagynevű francia és német gyártók mellett a magyar VIA cég már több mint egy évtizede örvendezteti meg a hazai kézműveseket jó minőségű képeikkel, mára már eljutottak odáig, hogy évente közel 150 új gobelin mintát adnak ki. A szintén gobelin területen utazó Szamosközi gobelin pedig családi vállalkozásként készít részletgazdag előnyomott gobelineket.

A kosár üres!