Gobelin gyártó cégek - Éva kézimunka
Üdvözöljük
Gobelin cégek

Gobelin kellékeket gyártó cégek


A gobelin technika nagyszerű lehetőséget nyújt szabadidőnk kellemes és pihentető eltöltésére, szerencsére a gobelin alapanyagok tekintetében nagy a kínálat. Az alábbiakban röviden bemutatjuk azokat a legigényesebb gyártókat, akik gobelin alapanyagokat (is) készítenek.


DMC: a francia cég igényes minőségű termékeivel, gyönyörű, selymes fényű fonalaival és kreatív ötleteivel belopta magát a gobelin kedvelőinek szívébe. A cég elődjét 1746-ban alapították, mai nevét pedig 1800-ban kapta. Már akkor is a minőség és a kreativitás állt a vállalat középpontjában.

Ezt azóta is őrzik, csakúgy, mint eredeti mottójukat: „Tenui Filo Magnum Texitur Opus – A művészet egy szép szálból születik”

Ha szeretnénk a DMC cég alapanyagaiból készíteni alkotásunkat, választhatunk komplett gobelin készletet, ami minden szükséges alapanyagot tartalmaz (előnyomott kanavát, 100% pamutból készült hímzőfonalat és tűt). De ugyanakkor lehetőségünk van előnyomott gobelin alapok vásárlására, ezekhez nem tartozik hozzá fonal. A DMC kreativitása itt igazán megmutatkozik, csodálatos tájképeket, csendéleteket, művészeti alkotásokat kelthetünk életre, de megtaláljuk a számításunkat akkor is, ha gyermekeinknek örömet szerezni egy-egy vidám gyermekképpel.


Rico: az 1974-ben megalapított német cég termékeivel szintén hajlamos elkényeztetni a gobelin rajongóit. Mára már az egyik vezető gyártóvá nőtte ki magát a hímzések területén. Kiváló minőség, széles választék és megfelelő ár-érték arány jellemzi gobelin kínálatukat. Számtalan előnyomott gobelin között válogathatunk, különösen a csendéletek és a tájképek területén kínál ütős megoldásokat a cég.


VIA: Üde színfolt a külföldi gyártók között a magyar VIA gobelin, amely 1999 óta gyárt és forgalmaz gobelin kellékeket. Egyedi technológiával készítik képeiket, amellyel az állandó minőséget garantálják. A minták elkészítését összetett grafikai procedúrák előzik meg, így könnyen, és pontosan megvarrható minták kerülnek csak ki a kezeik közül.
Változatos mintáiknak köszönhetően előbb-utóbb a legválogatósabb gobelin kedvelők is vásárlóikká válnak. A klasszikus témák mellett a mai, modern igényekhez is alkalmazkodnak. Többek között reprodukciók, tájképek, gyermek képek, árnyképek, állatos, virágos képek, vallási témájú minták, és horoszkópos motívumok találhatók meg kínálatukban. Illetve Alfons Mucha alkotásait is felelevenítik. Közel 1000 képből áll a kínálatuk, és évente mintegy 140 új előnyomott gobelint „adnak ki”.


Szamosközi gobelin: magyar családi vállalkozás, amely a családfő, Szamosközi Antal festményeiből készít gobelin alapokat. A repertoárjukban megtalálhatók különösen részletgazdag, igényes állatportrék, erőteljes színű csendéletek, tájképek és vadászjelenetek.

A kosár üres!